Αγαπημένο σνακ η τυρόπιτα. Όχι πολύ υγιεινή αν την αγοράσεις απ'έξω. Με κανταΐφι όμως; Ακόμα πιό λαχταριστή! Εύκολη σπιτική συνταγή για πεντανόστιμη και διαφορετική τυρόπιτα! Αξίζει να τη δοκιμάσεις!
Υλικά (μεσαίο πυρέξ)
Ένα πακέτο κανταΐφι
150γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
150γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
100γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
150γρ. πάριζα σε κύβους ή φέτες
10 φέτες μπέικον
3 αυγά χτυπημένα
5 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μπολ. Λαδώνεις ένα μέτριο πυρέξ. Ανοίγεις με τα χέρια το κανταΐφι να πάρει "αέρα" και να αποκτήσει όγκο. Θέλει καλό... ξεμάλλιασμα! Το χωρίζεις σε δύο μέρη, στρώνεις τo πρώτο για πάτο στο πυρέξ και στη συνέχεια αλείφεις με το πινέλο τη μισή ποσότητα λαδιού-μαργαρίνης πάνω από το κανταϊφι. Ανακατεύεις καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά: τυριά, αυγά, μπέικον, πάριζα και λίγο πιπέρι. Να ομογενοποιηθούν. Στρώνεις καλά τη γέμιση πάνω στο καντάφι. Απλώνεις το υπόλοιπο από πάνω. Ραντίζεις με το μείγμα λάδι-μαργαρίνη. Ψήνεις στους 180°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το καντάφι πάνω-κάτω! Έτοιμη!!!
ΤΙΡ
Αν θέλεις πρόσθεσε λίγο μοσχοκάρυδο, αν σου αρέσει ή είναι για ένα πιο επίσημο γεύμα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου