Σοκολάτα, μπισκότα, καρδούλες... Το τρίπτυχο του Βαλεντίνου!
Υλικά
115 γρ. μαργαρίνη θ.δ.
50 γρ. ζάχαρη
1 φλ. του καφέ γάλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κρόκο
1 βανιλίνη
130 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ χτύπησε με το φτερό το βούτυρο σε κομματάκια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βάζεις τον κρόκο του αυγού, το γάλα και την βανιλίνη. Ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το προσθέτεις στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύεις ή ζυμώνεις στο χέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά, αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο αλεύρι ακόμη. Κλείνεις τη ζύμη με ζελατίνα και τη βάζεις στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Στον πάγκο πασπαλίζεις λίγο κακάο και ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους ενός δακτύλου, κόβεις με κουπάτ καρδιές. Στρώνεις τα μπισκότα στο ταψί και ψήνεις για 12-15 λεπτά. Βγάζεις αμέσως από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν.
ΤΙΡ
*Αν θέλεις, υπάρχουν στο εμπόριο χρυσόσκονες για τρόφιμα, χρωματιστά καραμελάκια, μπορείς να τα στολίσεις!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου