Ένα έδεσμα όχι μόνο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αλλά και γενικά της Σαρακοστής. Αντί για σουπιές η πιό οικονομική λύση είναι καλαμαριά ή θράψαλα. Είναι το ίδιο νόστιμα όλα. Την ίδια νοστιμιά θα πάρουν και τα λαχανικά με το ρύζι!
Υλικά
1,5 κιλό θράψαλα ή καλαμαράκια ή σουπιές
1 φλ. ρύζι γλασσέ
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό κρασί
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι λάπαθα ψιλοκομμένα
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζεις τα καλαμαράκια. Σε κατσαρόλα τα σοτάρεις σε καυτό λάδι για 5 λεπτά. Κατόπιν σβήνεις προσεκτικά με το κρασί και βράζεις για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτεις λίγο νερό αν χρειαστεί αν και θα βγάλουν δικά τους υγρά. Καθαρίζεις και πλένεις καλά τα χόρτα. Μόλις έχουν γίνει σχεδόν τα καλαμαράκια, προσθέτεις στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζεις και αφήνεις να σιγοβράσει για 40 λεπτά να μαγειρευτούν και τα χόρτα. Τα τελευταία 20 λεπτά βάζεις το ρύζι πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Αφήνεις να γίνει και το ρύζι κι έτοιμο! Σερβίρεις όσο είναι ζεστό!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου