Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπουγάτσα με γέμιση χαλβά

Λόγω τον ημερών (Καθαρά Δευτέρα, Σαρακοστή) ένα φοβερό γλυκό είναι η μπουγάτσα με χαλβά!!! Βάλε ότι γεύση θέλεις! Σύντομα θα έχεις μία μπουγάτσα με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή, όσο περίεργο κι αν σου φανεί!

Υλικά (4 κομμάτια)
8 φύλλα κρούστας
4 φέτες χαλβά της αρεσκείας σου
4 κ.σ. ταχίνι με μέλι ή χωρίς
1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζεις δύο δύο τα φύλλα κρούστας τα λαδώνεις ελαφρώς και τα διπλώνεις, κατά μήκος, στη μέση. Τρίβεις με τα χέρια σου σε κάθε φύλλο ένα κομμάτι χαλβά και βάζεις από πάνω μία κουταλιά της σούπας ταχίνι. Λαδώνεις περιμετρικά και διπλώνεις σαν φάκελο. Πρώτα διπλώνεις, μέσα στη γέμιση, το φύλλο δεξιά και αριστερά και μετά το πάνω-κάτω. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15'. Έτοιμη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια