Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπουγάτσα με γέμιση χαλβά

Λόγω τον ημερών (Καθαρά Δευτέρα, Σαρακοστή) ένα φοβερό γλυκό είναι η μπουγάτσα με χαλβά!!! Βάλε ότι γεύση θέλεις! Σύντομα θα έχεις μία μπουγάτσα με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή, όσο περίεργο κι αν σου φανεί!

Υλικά (4 κομμάτια)
8 φύλλα κρούστας
4 φέτες χαλβά της αρεσκείας σου
4 κ.σ. ταχίνι με μέλι ή χωρίς
1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζεις δύο δύο τα φύλλα κρούστας τα λαδώνεις ελαφρώς και τα διπλώνεις, κατά μήκος, στη μέση. Τρίβεις με τα χέρια σου σε κάθε φύλλο ένα κομμάτι χαλβά και βάζεις από πάνω μία κουταλιά της σούπας ταχίνι. Λαδώνεις περιμετρικά και διπλώνεις σαν φάκελο. Πρώτα διπλώνεις, μέσα στη γέμιση, το φύλλο δεξιά και αριστερά και μετά το πάνω-κάτω. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15'. Έτοιμη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...