Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπουγάτσα με γέμιση χαλβά

Λόγω τον ημερών (Καθαρά Δευτέρα, Σαρακοστή) ένα φοβερό γλυκό είναι η μπουγάτσα με χαλβά!!! Βάλε ότι γεύση θέλεις! Σύντομα θα έχεις μία μπουγάτσα με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή, όσο περίεργο κι αν σου φανεί!

Υλικά (4 κομμάτια)
8 φύλλα κρούστας
4 φέτες χαλβά της αρεσκείας σου
4 κ.σ. ταχίνι με μέλι ή χωρίς
1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζεις δύο δύο τα φύλλα κρούστας τα λαδώνεις ελαφρώς και τα διπλώνεις, κατά μήκος, στη μέση. Τρίβεις με τα χέρια σου σε κάθε φύλλο ένα κομμάτι χαλβά και βάζεις από πάνω μία κουταλιά της σούπας ταχίνι. Λαδώνεις περιμετρικά και διπλώνεις σαν φάκελο. Πρώτα διπλώνεις, μέσα στη γέμιση, το φύλλο δεξιά και αριστερά και μετά το πάνω-κάτω. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15'. Έτοιμη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...