Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καυτερά χοιρινά φιλετάκια με ζάχαρη

Ο συνδυασμός ζάχαρης και τσίλι στο χοιρινό είναι μία διαφορετική αλλά ωραία έκπληξη! Ιδανικό για να εντυπωσιάσεις εύκολα!!!

Υλικά
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γλ. δενδρολίβανο
1/2 κ.γλ. τσίλι σκόνη
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 κ.σ. λάδι
Αλάτι χοντρό
500γρ. χοιρινό φιλέτο

Εκτέλεση
Σε μπολάκι ανακάτεψε ζάχαρη, δενδρολίβανο, αλάτι (ανάλογα με τις γεύσεις σου), μουστάρδα, λάδι και τσίλι. Τρίψε με το μίγμα το φιλέτο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρισέ το σε λίγο λάδι να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα. Συνέχισε το ψήσιμο στο φούρνο στους 180°C για 25'-30' ανάλογα με το μέγεθος που έχεις επιλέξει. Συνδύασε με σαλάτα ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει!

ΤΙΡ
*Αντί  για χοιρινό μπορείς να επιλέξεις κάποιο πουλερικό γι αυτήν την μαρινάδα. Όχι όμως άλλο κρέας, όπως μοσχάρι γιατί δεν θα ταιριάξουν οι γεύσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...