Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάστα Φλώρα!

Από τα αγαπημένα μου γλυκά γιατί είναι πολύ απλό στην παρασκευή του με λίγα υλικά και πολύ νόστιμο! Για γέμιση βάλε την αγαπημένη σου μαρμελάδα. Μέσα μπορείς να βάλεις και ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα της μαρμελάδας που επέλεξες!

Υλικά (12 μερίδες, 24 εκ. ταψί)
3 φλ. αλεύρι
250γρ. μαργαρίνη
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κρόκο αβγού
5 κ.σ. νερό
350γρ. μαρμελάδα (εδώ βύσσινο)
1 φλ. βύσσινα χωρίς κουκούτσια (βάλε το φρούτο της μαρμελάδας)

Εκτέλεση:
Χτυπάς στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να αφρατέψει. Όσο χτυπάς προσθέτεις τον κρόκο και το κονιάκ. Ρίχνεις το αλεύρι ζυμώνοντας στο χέρι η στο μίξερ. Τυλίγεις τη ζύμη με ζελατίνη και βάζεις μία ώρα στο ψυγείο να παγώσει. Ανοίγεις σε φύλλο τη ζύμη. Απλώνεις τα 2/3 από τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί έτσι ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά του ταψιού. Ανακατεύεις τη μαρμελάδα με το νερό να ρευστοποιηθεί. Την απλώνεις πάνω στο φύλλο και ρίχνεις τα φρέσκα φρούτα. Κόβεις τη ζύμη και απλώνεις πάνω από τη μαρμελάδα σχηματίζοντας ρόμβους. Δηλαδή χιαστή, πατώντας καλά να κολλήσει με την άλλη ζύμη. Ψήνεις στους 180°C για 30-40 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια