Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάστα Φλώρα!

Από τα αγαπημένα μου γλυκά γιατί είναι πολύ απλό στην παρασκευή του με λίγα υλικά και πολύ νόστιμο! Για γέμιση βάλε την αγαπημένη σου μαρμελάδα. Μέσα μπορείς να βάλεις και ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα της μαρμελάδας που επέλεξες!

Υλικά (12 μερίδες, 24 εκ. ταψί)
3 φλ. αλεύρι
250γρ. μαργαρίνη
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κρόκο αβγού
5 κ.σ. νερό
350γρ. μαρμελάδα (εδώ βύσσινο)
1 φλ. βύσσινα χωρίς κουκούτσια (βάλε το φρούτο της μαρμελάδας)

Εκτέλεση:
Χτυπάς στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να αφρατέψει. Όσο χτυπάς προσθέτεις τον κρόκο και το κονιάκ. Ρίχνεις το αλεύρι ζυμώνοντας στο χέρι η στο μίξερ. Τυλίγεις τη ζύμη με ζελατίνη και βάζεις μία ώρα στο ψυγείο να παγώσει. Ανοίγεις σε φύλλο τη ζύμη. Απλώνεις τα 2/3 από τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί έτσι ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά του ταψιού. Ανακατεύεις τη μαρμελάδα με το νερό να ρευστοποιηθεί. Την απλώνεις πάνω στο φύλλο και ρίχνεις τα φρέσκα φρούτα. Κόβεις τη ζύμη και απλώνεις πάνω από τη μαρμελάδα σχηματίζοντας ρόμβους. Δηλαδή χιαστή, πατώντας καλά να κολλήσει με την άλλη ζύμη. Ψήνεις στους 180°C για 30-40 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!