Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέστο με πιπεριά Φλωρίνης

Το πέστο δεν γίνεται μόνο με βασιλικό και κουκουνάρια. Μπορείς να το φτιάξεις και με άλλα υλικά. Όπως εδώ με πιπεριές Φλωρίνης. Αν περισσέψει το πέστο το βάζεις σε γυάλινο βαζάκι, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και το συντηρείς για πάνω από μια εβδομάδα στο ψυγείο. Επίσης γίνεται μια πεντανόστιμη και διαφορετική σάλτσα για μακαρόνια. Ταιριάζει απόλυτα με σαλάτα ιδίως αν περιέχει ρόκα και ως συνοδευτική σάλτσα για κοτόπουλο. Τέλος ένα ωραίο ντιπ για να σερβίρεις σε μπουφέ με κριτσίνια, και αλμυρά μπισκοτάκια!

Υλικά
7 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες, ή ένα βαζάκι πιπεριές έτοιμες ψημένες
1 πιπερίτσα τσίλι
3 κ.σ αμύγδαλα λευκά ή καρύδια τριμμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ. ξύδι
1 φλ. φέτα σε μικρά κομμάτια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση
Ψήνεις στους 180°C για 25-30 λεπτά τις πιπεριές μέχρι ν'αρχίσουν να παίρνουν σκούρο χρώμα απ'έξω. Τις βάζεις για δέκα λεπτά σε πλαστική σακούλα κι ύστερα τις ξεφλουδίζεις και πετάς τα σπόρια τους. Αν είναι δυνατό να τις καθαρίσεις μέσα σε ένα πιατάκι για να κρατήσεις και το ζουμάκι που θα βγάλουν. Αφαιρείς το κοτσανάκι και τα σποράκια από την πιπερίτσα τσίλι και την ψιλοκόβεις. Στο μούλτι, χτυπάς τον μαϊντανό, το μισό ελαιόλαδο με το σκόρδο και την πιπερίτσα και χτυπάς μέχρι να λιώσουν εντελώς. Προσθέτεις τα αμύγδαλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις λιώσουν προσθέτετε τις πιπεριές, το ξύδι και λίγο αλάτι. Συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε τη φέτα και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζεις το αλάτι και προσθέτετε το πιπέρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...