Πλούσια γεύση και δυνατά αρώματα, κυρίως αν βρεις φρέσκα θαλασσινά, θα γίνει ένα φανταστικό πιάτο που δεν έχεις φάει ούτε σε καλό εστιατόριο!!! Μια μακαρονάδα που εκτός από του Αγ. Βαλεντίνου, την σερβίρεις και την... Καθαρά Δευτέρα!!!
Υλικά (2 άτομα)
250γρ. λιγκουίνι
100γρ. μύδια (με κέλυφος αν βρεις)
100 γρ. κυδώνια ή γυαλιστερές ή αχιβαδάκια, ότι είναι πιο εύκολο να βρεις, ή κάντε ένα μιξ
200γρ. γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1σκ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
3 φρέσκες ντομάτες, περασμένες απ'τον τρίφτη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 πρέζες ζάχαρη
1/4ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με μέτρια φωτιά σοτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Παράλληλα πλένεις τα θαλασσινά, τα βάζεις μέσα κατσαρόλα με μπόλικο νερό, αφήνεις να πάρουν μία βράση. Σουρώνεις το νερό σε άλλη κατσαρόλα και σ'αυτό το νερό (αν χρειαστεί συμπλήρωσε λίγο ακόμη) βράζεις τα λιγκουίνι να πάρουν γεύση! Μετά το ελαφρύ βράσιμο οι γαρίδες αν έχουν κέλυφος είναι πιό εύκολο να καθαριστούν! Ρίχνεις τα θαλασσινά στο τηγάνι και σβήνεις με κρασί. Προσθέτεις την ντομάτα, τον πελτέ, πιπέρι, αλάτι αν χρειάζεται, την ζάχαρη για να γλυκάνει, μία κουτάλα νερό από τα μακαρόνια και ανακατεύεις. Αφήνεις να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνεις και τον άνηθο ψιλοκομμένο, ανακατεύεις. Κατεβάζεις τα μακαρόνια λίγο πριν γίνουν, σουρώνεις και τα ανακατεύεις με την σάλτσα συνεχώς για 2-3 λεπτά. Σερβίρεις ιδανικά με λίγη πρασινάδα, έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα οστρακοειδή που χρησιμοποιήσαμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου