Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαγειρικά κολπάκια vol.1 (1-8)

1. Όλα εξαρτώνται από την προετοιμασία του κάθε φαγητού! Απέβαλε το στρες με ένα απλό τρόπο. Ξεκίνα την προετοιμασία νωρίτερα ή από το βράδυ!

2. Όσο μικρότερο είναι αυτό που μαγειρεύεις, τόσο υψηλότερη πρέπει να είναι η θερμοκρασία ψησίματος. Για παράδειγμα όταν ψήνεις μικρά κεκάκια ψήσε τα στους 200°C μόνο για 10 λεπτά.

3. Αποθήκευσε τα μπαχαρικά σου σε δροσερά, σκοτεινά σημεία και ποτέ πάνω από την κουζίνα που έχει υδρατμούς και ζέστη. Η υγρασία, το φως και η ζέστη αποδυναμώνουν την γεύση και το άρωμα των μπαχαρικών.

4. Χρησιμοποίησε ένα χοντρό ειδικό εργαλείο κοπής για να κόψεις τα λαχανικά για σαλάτες ή σάλτσες και βιεγκρέτ. Μπορείς να δημιουργήσεις μια σάλτσα με πορτοκαλί και μάραθο προσθέτοντας τριμμένο μάραθο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια απλή βινεγκρέτ.

5. Πάντα να φυλάς στην κατάψυξη ποσότητες κομμένων λαχανικών ή κρεατικών που δεν χρησιμοποίησες σε πλαστικές σακούλες. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις μια ωραία σούπα ή βραστά λαχανικά βγάζοντας απλά την σακούλα από την κατάψυξη.

6. Εάν μαγειρεύεις για κάποιο επίσημο γεύμα ή δείπνο ποτέ μην δοκιμάσεις μια νέα συνταγή ή κάποιο νέο υλικό αν δεν είσαι
100% σίγουρος/η για αυτό που πας να κάνεις.

7. Μαγείρεψε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που σας δίνει η συσκευασία του κατασκευαστή, και τελείωσε το μαγείρεμα σε ζεστό τηγάνι μαζί με την σάλτσα.

8. Φτιάχνοντας αυγά μάτια για να τους δώσε μια άλλη διάσταση στην γεύση ρίξε στο τηγάνι πολύ λίγο ξύδι μπαλσάμικο αφού έχεις βγάλει τα αβγά από μέσα και αφού ζεσταθεί το ξύδι με το λάδι ρίξε αυτή την σάλτσα πάνω στα αυγά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια