1. Όλα εξαρτώνται από την προετοιμασία του κάθε φαγητού! Απέβαλε το στρες με ένα απλό τρόπο. Ξεκίνα την προετοιμασία νωρίτερα ή από το βράδυ!
2. Όσο μικρότερο είναι αυτό που μαγειρεύεις, τόσο υψηλότερη πρέπει να είναι η θερμοκρασία ψησίματος. Για παράδειγμα όταν ψήνεις μικρά κεκάκια ψήσε τα στους 200°C μόνο για 10 λεπτά.
3. Αποθήκευσε τα μπαχαρικά σου σε δροσερά, σκοτεινά σημεία και ποτέ πάνω από την κουζίνα που έχει υδρατμούς και ζέστη. Η υγρασία, το φως και η ζέστη αποδυναμώνουν την γεύση και το άρωμα των μπαχαρικών.
4. Χρησιμοποίησε ένα χοντρό ειδικό εργαλείο κοπής για να κόψεις τα λαχανικά για σαλάτες ή σάλτσες και βιεγκρέτ. Μπορείς να δημιουργήσεις μια σάλτσα με πορτοκαλί και μάραθο προσθέτοντας τριμμένο μάραθο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια απλή βινεγκρέτ.
5. Πάντα να φυλάς στην κατάψυξη ποσότητες κομμένων λαχανικών ή κρεατικών που δεν χρησιμοποίησες σε πλαστικές σακούλες. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις μια ωραία σούπα ή βραστά λαχανικά βγάζοντας απλά την σακούλα από την κατάψυξη.
6. Εάν μαγειρεύεις για κάποιο επίσημο γεύμα ή δείπνο ποτέ μην δοκιμάσεις μια νέα συνταγή ή κάποιο νέο υλικό αν δεν είσαι
100% σίγουρος/η για αυτό που πας να κάνεις.
7. Μαγείρεψε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που σας δίνει η συσκευασία του κατασκευαστή, και τελείωσε το μαγείρεμα σε ζεστό τηγάνι μαζί με την σάλτσα.
8. Φτιάχνοντας αυγά μάτια για να τους δώσε μια άλλη διάσταση στην γεύση ρίξε στο τηγάνι πολύ λίγο ξύδι μπαλσάμικο αφού έχεις βγάλει τα αβγά από μέσα και αφού ζεσταθεί το ξύδι με το λάδι ρίξε αυτή την σάλτσα πάνω στα αυγά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου