Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικά ζαχαρωτά (marshmallows)

Για ερωτευμένους και μη, αλλά και για όλους όσοι αρέσει το παιχνιδιάρικο γλυκάκι! Ιδανικό για παιδικά πάρτυ! Βάλε χρώματα και φαντασία, κόψτε διαφορετικά σχήματα και σχέδια και εντυπωσίασε απλά με σπιτικά ζαχαρωτά!!! Κάρφωσέ τα σε ξυλάκια για σουβλάκι, τύλιξε με ζελατίνη, διακόσμησε με πολύχρωμες κορδέλες και κάνε τις πιό όμορφες μπομπονιερίτσες για τα βαφτήσια του παιδιού σου. Χειροποίητες και οικονομικές!!!

Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ.σ. γλυκόζη
4 φύλλα ζελατίνη
2 βανιλίνες
Άχνη ζάχαρη (πασπάλισμα)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Καρύδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Μούλιασε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Βράσε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό για 7 λεπτά. Στράγγισε καλά και ρίχνουμε τη ζελατίνη μέσα στο νερό με την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί. Αφού κρυώσει (εδώ αν θέλεις προσθέτεις χρώματα) το μείγμα, μεταφέρεις και χτυπάς μαζί με τις βανιλίνες στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει (αν έχεις βάλει χρώμα μην περιμένεις να ασπρίσει!) και να γίνει σφιχτό, όπως η μαρέγκα. Ετοιμάζεις ένα ταψάκι, απλώνεις λαδόκολλα μέσα, πασπαλίζεις με την άχνη ζάχαρη και ρίχνεις το μείγμα σε πάχος 2 εκ. Πασπαλίζεις με άχνη κι από πάνω. Αφήνεις να πήξει εκτός ψυγείου (8-10 ώρες). Κόψε σε ό,τι σχήμα θέλειε (εδώ ένεκα Αγίου Βαλεντίνου, με κουπάτ καρδιά). Αν θέλεις κυλάς στην καρύδα ή σε ότι άλλο να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.

ΤΙΡ
*Χρησιμοποίησα αλουμινένιο ταψάκι μίας χρήσης, τετράγωνο. Βοηθάει στο να βγει το ιδανικό πάχος.
*Διατηρούνται για αρκετό καιρό σε πλαστικό βαζάκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια