Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

m&m's cookies

Αρωματικά, διαφορετικά και πεντανόστιμα κούκις με σοκολατάκια m&m's. Δοκίμασέ τα και παίξε με τα παιδάκια σου ή γίνε εσύ παιδί.

Υλικά (18 cookies)
100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο θ.δ.
115 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό θ.δ.
200 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
Ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού
1 βανιλίνη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
καραμελάκια τύπου m&m’s
1 κ.σ. άχνη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τη βανιλίνη, το κακάο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά, Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε λίγο στο χέρι, Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες, περίπου όσο ένα καρύδι, και
τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζετε με την άχνη. Πιέζουμε απαλά με το χέρι να πλατύνουν και τοποθετούμε μερικά καραμελάκια στην επιφάνεια κάθε μπισκότου. Ψήνουμε τα μπισκότα μας στη μεσαία θέση του φούρνου για 10-12′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο αμέσως και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν μείνουν τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.

ΤΙΡ
* Αν δεν θέλετε κακάο, προσθέστε την ίδια ποσότητα σε αλεύρι.
*Την άχνη την βάζουμε για να κάνει ωραίο σχέδιο μετά το ψήσιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...