Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαγειρικά κολπάκια νοl.2 (9-16)

9. Αφού έχεις τελειώσει με την κοπή ή το τρίψιμο του σκόρδου,  τρίψε τα χέρια σας πάνω στον ανοξείδωτο νεροχύτη σας για 30 δεύτερα πριν τα πλύνετε. Η μυρωδιά θα φύγει αμέσως.

10. Το κοτόπουλο είναι εξαιρετικά δύσκολο στην μαγειρική. Το μυστικό είναι το αλάτι. Πρέπει να αλατίζουμε τα πουλερικά πριν το ψήσιμο για φοβερή γεύση.

11. Αν σου σβόλιασε η κουβερτούρα που έλιωσες, μην την πετάξεις. Βγάλε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίξε 2-3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο (ανάλογα με την ποσότητα της σοκολάτας) και ανακάτεψε. Σιγά-σιγά, η σοκολάτα θα πάρει ξανά τη λεία μορφή της.

12.Ο χρόνος ψησίματος των γαρίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά γιατί αλλιώς σκληραίνει το κρέας τους.

13. Για αφράτα κέικ, χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μόνα τους για 5 λεπτά και μετά πρόσθεσε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά.

14. Για να σου γίνει σφιχτή η σαντιγύ , ρίξε μαζί με την κρέμα γάλακτος 5 σταγόνες λεμόνι και.χτύπησέ τα στο μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα. Αν θέλεις να δώσεις λίγη γεύση στη σαντιγύ , βάλε λίγο λικέρ, ρούμι, κονιάκ ή ουίσκι. Προσοχή, μόλις σφίξει η σαντιγύ, σταμάτα αμέσως το χτύπημα, αλλιώς θα κόψει.

15. Όταν χρησιμοποιείς φρέσκια μαγιά σε ζύμη, όπως όταν φτιάχνεις ψωμί, δεν πρέπει κανένα από τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής να είναι καυτό ή παγωμένο. Τα καυτά υλικά καταστρέφουν τους ζυμομύκητες της μαγιάς και δεν αφήνουν τη ζύμη να φουσκώσει. Ενώ τα παγωμένα τους αδρανοποιούν, με αποτέλεσμα η ζύμη να «κάτσει». Επίσης η μαγιά δεν πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με το αλάτι γιατί πάλι δενβθα φουσκώσει!

16. Για να γίνει πιο τραγανό και ευπαρουσίαστο το φύλλο της πίτας -έτοιμο ή σπιτικό- ράντισέ το με λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών, πριν το ψήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια