Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Fudge σοκολάτας

Λαχταριστό σοκολατένιο fudge... Δεν μπορείς να πεις όχι σε αυτά τα μαλακά, λαχταριστά, φουλ έξτρα σοκολατένια τουβλάκια. Ιδανικό "δωράκι" για το ταίρι σας. Είναι πανεύκολο και γρήγορο. Η πιο γλυκιά γεύση για ερωτευμένους (και μη) !!!

Υλικά
2 κούπες σταγόνες κουβερτούρας
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
400γρ. ζαχαρούχο γάλα
1/2κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί. Σε μια κατσαρόλα λιώνεις σε χαμηλή φωτιά τις σοκολάτες με το γάλα και το αλάτι. Μόλις είναι έτοιμα, κατεβάζεις από τη φωτιά. Απλώνεις το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και το βάζεις.στο ψυγείο για 3 ώρες, τουλάχιστον. Μόλις παγώσει αρκετά, αφαιρείς το χαρτί και κόβεις σε τετραγωνάκια..Μπορείς να τα διατηρήσεις καλυμμένα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερο διάστημα.

ΤΙΡ
Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς ή φρούτα αν θέλεις. Για πιο εξεζητημένη γεύση βάλε λίγο παραπάνω αλάτι ή μια χούφτα αλατισμένους ξηρούς καρπούς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια