Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ
½ φλ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. άχνη ζάχαρη
1/3 φλ. κορν φλάουρ
1 φλ. νερό
Χυμό από 3 λεμόνια
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
4 αυγά
4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Λιώνετε σε κατσαρολάκι τη μαργαρίνη. Κάνετε σκόνη τα μπισκότα, τα ρίχνετε στην φόρμα που θα ετοιμαστεί η λεμονόπιτα και τα περιλούετε με τη λιωμένη μαργαρίνη, και ανακατεύετε ώστε να γίνει ενιαίο το μίγμα. Το στρώνουμε ίσια για να μπει ομοιόμορφα η κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα αυγά μονα τους καλά. Για να φτιάξουμε την κρέμα, σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το νερό και τα χτυπημένα αυγά. Ανάβουμε την εστία σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά για δέκα περίπου λεπτά μέχρι το μίγμα να γίνει κρέμα. Μόλις πήξει η κρέμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ξύσμα και τον χυμό των λεμονιών και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά μέχρι η κρέμα να ομογενοποιηθεί. Όταν είναι έτοιμη, την βάζουμε στην βάση που έχουμε ετοιμάσει και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
ΤΙΡ
Αν θέλετε να προσθέσετε κρέμα μαρέγκας στη λεμονόπιτα η διαδικασία είναι απλή. Χτυπάτε στο μίξερ, στην πιο γρήγορη ταχύτητα, 3 ασπράδια αυγών και 2-3 κουταλιές άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και το τοποθετούμε σε πολύ δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα αρχίζει να καίγεται. Μπορείτε να το "κάψετε" και με φλόγιστρο, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ και ΜΌΝΟ αν έχετε εμπειρία. Εναλλακτικά, χτυπήστε κρέμα γάλακτος και κάντε την σαντιγί, στολίστε το γλυκό σας!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου