Υλικά (μακρόστενη φόρμα)
500 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 φλ. πραλίνα φουντουκιού
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλ. κεράσια κονσέρβας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τημ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα καιτην λιώνουμε σε μπεν μαρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα 2 υλικά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά. Στο μεταξύ βουτυρώνουμε τη φόρμα και στη στρώνουμε με λαδόκολλα. Η λαδόκολλα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα, για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό. Ενώνουμε το σοκολατένιο μίγμα με τη σαντιγί, και το ξύσμα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Τέλος ρίχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε μόνο μία φορά. Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
ΤΙΡ
Για μεγαλύτερη ευκολία, μόλις ξεφορμάρουμε την τερίνα, κόβουμε με πριονοτό μαχαίρι, αργά καο σταθερά, σε φέτες πάχους 2 δαχτύλων. Τοποθετούμε ξανά στην θέση τους αφού όμως ξεχωρίσουμε τις φέτες με λαδόκολλα στο ενδιάμεσο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου