Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τερίνα σοκολάτας (παγωμένο κέικ)

Υλικά  (μακρόστενη φόρμα)
500 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 φλ. πραλίνα φουντουκιού
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλ. κεράσια κονσέρβας

Εκτέλεση
Χτυπάμε τημ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα καιτην  λιώνουμε σε μπεν μαρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα 2 υλικά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά. Στο μεταξύ βουτυρώνουμε τη φόρμα και στη στρώνουμε με λαδόκολλα. Η λαδόκολλα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα, για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό. Ενώνουμε το σοκολατένιο μίγμα με τη σαντιγί, και το ξύσμα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Τέλος ρίχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε μόνο μία φορά. Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

ΤΙΡ
Για μεγαλύτερη ευκολία, μόλις ξεφορμάρουμε την τερίνα, κόβουμε με πριονοτό μαχαίρι, αργά καο σταθερά, σε φέτες πάχους 2 δαχτύλων. Τοποθετούμε ξανά στην θέση τους αφού όμως ξεχωρίσουμε τις φέτες με λαδόκολλα στο ενδιάμεσο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...