Υλικά
400 γρ. άγριο και μακρύκοκκο ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
400 γρ. μανιτάρια ψιλλοκομμένα
5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ βούτυρο (προαιρετικά)
1/2 κούπα κρασί μαρσάλα (ή άλλο γλυκό κρασί)
10 λιαστές ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ή μέχρι το σημείο που τα τρώμε. Προσθέτουμε και τις λιαστές τομάτες προς το τέλος του σωταρίσματος. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ (2-3 λεπτα) αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Ανακατεύουμε το ρύζι με τα μανιτάρια!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου