Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρέμα Φλαν με Σοκολατένια Καρδιά

Υλικά
1 ½ φλ. ζάχαρη
6 αβγά
1 lt γάλα
2 βανιλίνες
1 κουβερτούρα κομμένη σε λωρίδες

Εκτέλεση
Καραμελώνουμε 3/4 φλ. από τη ζάχαρη και τη μοιράζουμε σε 6-10 φόρμες ανάλογα το μέγεθός τους Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά, χωρίς να αφρατέψουν όμως πολύ, απλώς να ανοίξει λίγο το χρώμα τους και από πορτοκαλί να γίνει κίτρινο. Προσθέτουμε 3/4 φλιτζάνια ζάχαρης, το γάλα, και τις βανιλίνες. Ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα φαρμάκια (πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη). Ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βάλουμε στην κρέμα μας. Στα 40 λεπτά βάζουμε στο κέντρο από κάθε φαρμάκι, προσεκτικά να μην σπάσει η κρέμα, μια λεπτή λωρίδα κουβερτούρα! Έτοιμο κι εντυπωσιακό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...