Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γκανάζ λευκής ή μαύρης σοκολάτας

Υλικά
1 μέρος κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα και άνω)
2 μέρη μαύρη σοκολάτα ή 3 μέρη λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά
κομμάτια (τη λευκή σε πιο μικρά γιατί δεν λιώνει εύκολα). Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και
ρίχνουμε την κρέμα στη σοκολάτα Ανακατεύουμε με μαρίζ έως ώτου λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας. Αφήνουμε να παγώσει εκτός ψυγείου

ΤΙΡ
*Εάν η γκανάζ παγώσει πολύ, τόσο ώστε να μην δουλεύεται, τη ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή φωτιά, σε μπεν μαρί για λίγα λεπτά.
*600 γρ μαύρης σοκολάτας
είναι αρκετά για να καλύψετε μία στρογγυλή τούρτα 29εκ.
*Ανακατέψτε γρήγορα και απαλά με τη μαρίζ  προσέξτε να μην κάνει φουσκάλες και μετά δεν στρώνει ωραία στην τούρτα.
*Προσοχή!!! Μην πέσει νερό μέσα στο μείγμα, αν "κόψει" ρίξτε λίγο λάδι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...