Υλικά
1 μέρος κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα και άνω)
2 μέρη μαύρη σοκολάτα ή 3 μέρη λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά
κομμάτια (τη λευκή σε πιο μικρά γιατί δεν λιώνει εύκολα). Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και
ρίχνουμε την κρέμα στη σοκολάτα Ανακατεύουμε με μαρίζ έως ώτου λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας. Αφήνουμε να παγώσει εκτός ψυγείου
ΤΙΡ
*Εάν η γκανάζ παγώσει πολύ, τόσο ώστε να μην δουλεύεται, τη ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή φωτιά, σε μπεν μαρί για λίγα λεπτά.
*600 γρ μαύρης σοκολάτας
είναι αρκετά για να καλύψετε μία στρογγυλή τούρτα 29εκ.
*Ανακατέψτε γρήγορα και απαλά με τη μαρίζ προσέξτε να μην κάνει φουσκάλες και μετά δεν στρώνει ωραία στην τούρτα.
*Προσοχή!!! Μην πέσει νερό μέσα στο μείγμα, αν "κόψει" ρίξτε λίγο λάδι!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου