Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπαμπάδες κλασσικοί και παραδοσιακοί!

Υλικά
Βάση: 250 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κ.γλ. αλάτι
3 κ.γλ. ζάχαρη
80 γρ. γάλα χλιαρό
2 αυγά + 1 κρόκο
75 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι: 500 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
50 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
Γαρνίρισμα: σαντιγύ, κερασάκια

Εκτέλεση
Διαλύουμε την ζάχαρη στο γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Διαλύουμε και τη μαγιά στο γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το μείγμα του γάλατος. Προσθέτουμε τα αυγά. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο τμηματικά (προσοχή να μην είναι καυτό). Η ζύμη που θα έχουμε πρέπει να κολλάει λίγο. Βάλτε τη σε ένα μπολ, σκεπάστε με πετσέτα και αφήστε τη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Σε βουτυρωμένα φορμάκια για μαφινς γεμίζετε μέχρι τη μέση με τη ζύμη, και αφήνετε πάλι να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα. Ψήστε στους 170°C για 20-25 λεπτά. Όταν τα βγάλετε κάνετε τρυπούλες από πάνω και από κάτω στον κάθε μπαμπά με οδοντογλυφίδα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά για το σιρόπι και βράστε για 5 λεπτά. Σε ένα ταψί, αδειάστε το ζεστό σιρόπι τοποθετείστε τα μπαμπαδάκια και περιχύστε με το σιρόπι. Κόψτε από πάνω ή πλαγίως στη μέση και βάλτε σαντιγί και κερασάκια.

ΤΙΡ
*Αντί για βούτυρο χρησιμοποιήστε μαργαρίνη.
*Μπορείτε μετά το σιρόπιασμα και αφύ κρυώσουν λίγο να αλείψετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας να γυαλίσουν.
*Σε μεσαία φόρμα του κέικ με την ίδια διαδικασία, μπορείτε να φτιάξετε μια πρωτότυπη τούρτα, μπαμπαδότουρτα! Μόνο να προσθέσετε μέσα στο αλεύρι ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για να μην είναι τόσο σκέτη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια