Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τράιφλ

Υλικά,
1 συσκευασία με 3 παντεσπάνια σοκολάτας
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλ. νερό
1 κ.σ. κονιάκ
1 έτοιμη μους σοκολάτας
Το αντίστοιχο γάλα που γράφει η συσκευασία της μους
750γρ. κρέμα γάλακτος
3κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 βανιλίνες
3 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κονιάκ και μια βανιλίνη. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση αφήνουμε 3 λεπτά. Κόβουμε το παντεσπάνι σε ακανόνιστα κομμάτια και το βάζουμε είτε μέσα σε ένα μπολ, είτε σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια. Το σιροπιάσουμε με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την μους με το γάλα της και την βάζουμε στο ψυγείο. Ομοίως και για την σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βάζουμε στο ψυγείο. Κρατάμε την μισή σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά, με μαρίζ, με το κακάο και μία βανιλίνη. Αρχίζουμε την συναρμολόγηση, τοποθετώντας αρχικά ποσότητα από το σιροπιασμένο παντεσπάνι, του απλώνουμε από πάνω μους, μετά πάλι παντεσπάνι, σαντιγί και τέλος την σαντιγί με το κακάο. Επαναλαμβάνουμε αν το κάνουμε ατομικά. Γαρνίρουμε με ότι μας αρέσει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...