Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μιλφέιγ σολωμού

Ένα διαφορετικό, εντυπωσιακό και ξεχωριστό φαγητό. Για ειδικές περιστάσεις, έτσι για αλλαγή!

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
8 λεπτές φέτες καπνιστού σολωμού
150 γρ. τυρί κρέμα
Χυμό από 2 μοσχολέμονα (lime)
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμένο
1 αγγούρι σε φλούδες (με το πίλερ)

Εκτέλεση:
Κόβουμε στα 6 κάθε φύλλο σφολιάτας και ψήνουμε να πάρει χρώμα. Κατά μήκος με το πίλερ, κόβετε φλούδες το αγγούρι, και το βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το πιπέρι, το χυμό των μοσχολέμονων και τον άνηθο. Στρώνουμε ένα κομμάτι σφολιάτας τυρί κρέμα, μία φέτα σολωμού, και λίγες φέτες αγγούρι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία πάνω στο φύλλο και σκεπάζουμε με ένα ακόμη κομματι. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο για να ”δέσει”.

ΤΙΡ
*Για να γίνει πιό εντυπωσιακό, αντί για αγγούρι χρησιμοποιήστε σπαράγγια. Ζεματίστε τα για μερικά δευτερόλεπτα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...