Ένα διαφορετικό, εντυπωσιακό και ξεχωριστό φαγητό. Για ειδικές περιστάσεις, έτσι για αλλαγή!
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
8 λεπτές φέτες καπνιστού σολωμού
150 γρ. τυρί κρέμα
Χυμό από 2 μοσχολέμονα (lime)
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμένο
1 αγγούρι σε φλούδες (με το πίλερ)
Εκτέλεση:
Κόβουμε στα 6 κάθε φύλλο σφολιάτας και ψήνουμε να πάρει χρώμα. Κατά μήκος με το πίλερ, κόβετε φλούδες το αγγούρι, και το βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το πιπέρι, το χυμό των μοσχολέμονων και τον άνηθο. Στρώνουμε ένα κομμάτι σφολιάτας τυρί κρέμα, μία φέτα σολωμού, και λίγες φέτες αγγούρι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία πάνω στο φύλλο και σκεπάζουμε με ένα ακόμη κομματι. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο για να ”δέσει”.
ΤΙΡ
*Για να γίνει πιό εντυπωσιακό, αντί για αγγούρι χρησιμοποιήστε σπαράγγια. Ζεματίστε τα για μερικά δευτερόλεπτα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου