Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σουφλέ με βίδες και τυριά!

Εύκολο και νόστιμο φαγητό, ξεχωριστό και ιδανικό για την ημέρα των ερωτευμένων! Κυρίως αν το σερβίρετε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη με λίγη πράσινη σαλάτα στο πλάι!!!

Υλικά (24εκ. ή 12 ατομικά)
500 γρ. βίδες
Ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
170 γρ. γάλα εβαπορέ
250 γρ. γκούντα 
250 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. ροκφόρ ή τσένταρ ή φέτα (προαιρετικά)
10 φέτες μπεϊκον
3 αυγά
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια 5-7 λεπτά λιγότερο απ'όσο αναγράφεται στην συσκευασία (θα βράσουν κατά το ψήσιμο) τα σουρώνουμε και έπειτα τα λαδώνουμε κανονικά (5-6κ.σ.). Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Προθαιρμένουμε το φούρνο στους 180°C. Στο σκεύος που θα φτιάξουμε το σουφλέ στρώνουμε λίγη παρμεζάνα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Έπειτα τρίβουμε και ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί σ'ένα μπολ και κρατάμε το 1/3 των τυριών για το τέλος.  Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μείγμα τυριών, τις πιπεριές, το μπέικον, ρίχνουμε πιπέρι και τα ρίχνουμε μέσα σε βουτυρωμένο σκεύος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι την ομογενοποίηση κρέμα γάλκτος, γάλα και αυγά με λίγο αλάτι. Το προσθέτουμε στο σκεύος απαλά. Από πάνω ρίχνουμε τα τυριά που κρατήσαμε στην άκρη. Ψήνουμε το σουφλέ στους 180°C μέχρι να ροδίσει από πάνω, και για να το τσεκάρετε μπορείτε να κουνήσετε το σκεύος, να μην κουνιέται το μείγμα!

ΤΙΡ
*Προσοχή με το αλάτι, γιατί τα τυριά έχουν την δική της αλμυρά!!!!!
*Αφήστε 10' να "σταθεί" πριν σερβίρετε, αλλά να είναι ζεστό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...