Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μωσαϊκό (κορμός) με μερέντα!

Πλημμυρισμένο στη σοκολάτα. Τραγανά μπισκότα. Λαχταριστή μερέντα. Ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό. Η αντίσταση στη σοκολατένια αμαρτία είναι μάταιη. Το φτιάχνεις με μόνο 3 υλικά και γρήγορα. Αν αντέξεις το αφήνεις να παγώσει και λίγη ώρα!

Υλικά
200γρ. κρέμα γάλακτος
400γρ. μερέντα
1 ½ πακέτο πτι-μπερ

Εκτέλεση
Χτυπάτε καλά τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε όλη τη μερέντα σε ένα μπολ και αδειάζετε μέσα τη χτυπημένη σαντιγί, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν. Σπάτε τα μπισκότα σε ένα μπολ, τα καλύπτετε με το μείγμα σαντιγί-μερέντα και ανακατεύετε απαλά. Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα, το σκεπάζετε με λαδόκολλα και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει και να στερεοποιηθεί. Όταν είναι έτοιμο, κόβετε όσο θέλετε και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη. Αν το θέλετε κυλινδρικό, κόψτε μία μεγαλύτερη λαδόκολλα, απλώστε το μείγμα στο κέντρο και τύλιξτε σαν καραμέλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια