Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μωσαϊκό (κορμός) με μερέντα!

Πλημμυρισμένο στη σοκολάτα. Τραγανά μπισκότα. Λαχταριστή μερέντα. Ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό. Η αντίσταση στη σοκολατένια αμαρτία είναι μάταιη. Το φτιάχνεις με μόνο 3 υλικά και γρήγορα. Αν αντέξεις το αφήνεις να παγώσει και λίγη ώρα!

Υλικά
200γρ. κρέμα γάλακτος
400γρ. μερέντα
1 ½ πακέτο πτι-μπερ

Εκτέλεση
Χτυπάτε καλά τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε όλη τη μερέντα σε ένα μπολ και αδειάζετε μέσα τη χτυπημένη σαντιγί, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν. Σπάτε τα μπισκότα σε ένα μπολ, τα καλύπτετε με το μείγμα σαντιγί-μερέντα και ανακατεύετε απαλά. Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα, το σκεπάζετε με λαδόκολλα και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει και να στερεοποιηθεί. Όταν είναι έτοιμο, κόβετε όσο θέλετε και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη. Αν το θέλετε κυλινδρικό, κόψτε μία μεγαλύτερη λαδόκολλα, απλώστε το μείγμα στο κέντρο και τύλιξτε σαν καραμέλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...