Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περίσσεψε κοτόπουλο;;;

Το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), κάτι που ισοδυναμεί με 1,3 δισ. τόνους τροφίμων, την ίδια στιγμή που υποσιτίζονται πάνω από 850 εκατομμύρια άνθρωποι. Έτσι λοιπόν η ανακύκλωση φαγητού είναι σημαντική. Κυρίως στις μέρες μας. Μαγειρικά όμως το πρόβλημα είναι πως δεν γνωρίζεις πώς να τροποποιήσεις και να ξαναχρησιμοποιήσεις το χθεσινό φαγητό. Παρακάτω θα διαβάσεις τρόπους ανακύκλωσης για το κοτόπουλο.

1. Φτιάξε κοτόπιτα ή τάρτα με κοτόπουλο. Είναι ίσως η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό. Με λίγα ακόμη υλικά μπορείς να έχεις μια γευστική πίτα.
2. Συνόδεψέ το με ρύζι, ζυμαρικά, πατάτα ή πουρέ και σάλτσα της αρεσκείας σου. Η σαλτσούλα θα σε ξεγελάσει και δε θα καταλάβεις πως τρως φαγητό της προηγούμενης ημέρας. Μπορείς να πειραματιστείς με γεύσεις πικάντικες, γλυκόξινες κ.α.
3. Κάνε το κοκκινιστό στην κατσαρόλα ή λεμονάτο με ρίγανη πατάτες για να μην πάει χαμένο.
4. Φτιάξε σουβλάκια! Πέρασέ το μέσα σε καλαμάκια όπου μπορείς να προσθέσεις και ψητά λαχανικά όπως πιπεριά, μανιτάρια, ντομάτα στο ενδιάμεσο ή χρησιμοποίησέ το για να φτιάξεις τις δικές σου πίτες σουβλάκι ή και σάντουιτς με προσθήκη των υλικών της αρεσκείας σου (πχ ντομάτα, μαρούλι γιαούρτι τζατζίκι, ή μαγιονέζα, πατάτες, πάπρικα ή ότι άλλο φανταστείς).
5. Πρόσθεσέ το σε σαλάτες. Και η σαλάτα μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα γυεστικό γεύμα με λίγη φαντασία. Βάλε κοτόπουλο, ξηρούς καρπούς και σος της αρεσκείας σου και καλή όρεξη.
6. Φτιάξε κοτοκροκέτες. Αν η ποσότητα του κρέατος που έχει περισσέψει δεν αρκεί για να φτιάξεις φαγητό τότε μπορείς να κάνεις κάποιο ορεκτικό κι οι κοροκέτες είναι ίσως η πιο εύκολη και γρήγορη λύση.
7. Αν σου αρέσουν οι μεξικάνικες γεύσεις μπορείς πολύ έυκολα να φτιάξεις τορτίγιες! Πρόσθεσε στις τορτίγιες σου κοτόπουλο, τριμμένο τυράκι, κρεμμύδι και λαχανικά, σαλτσούλα καυτερή, λίγη γκουακαμόλε, ζέστανέ τις και είναι έτοιμες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...