Πατατοσαλάτα και παντζαροσαλάτα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας γοητεύσουν. Δύο καθημερινά υλικά, με σκορδάτη σως γιαουρτιού και καρύδια συνθέτουν ένα διαφορετικό, πεντανόστιμο κρύο ορεκτικό.
ΥΛΙΚΑ
2 πατάτες βρασμένες
4 παντζάρια βρασμένα
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. μαγιονέζα (προαιρετικά)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. ξίδι
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. καρύδια
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια ξεχωριστά. Κόβουμε σε κύβους ίδιου μεγέθους πατάτες και παντζάρια. Αλατοπιπερώνουμε και φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το ξίδι, το λάδι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου