Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ροζ σαλάτα

Πατατοσαλάτα και παντζαροσαλάτα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας γοητεύσουν. Δύο καθημερινά υλικά, με σκορδάτη σως γιαουρτιού και καρύδια συνθέτουν ένα διαφορετικό, πεντανόστιμο κρύο ορεκτικό.

ΥΛΙΚΑ
2 πατάτες βρασμένες
4 παντζάρια βρασμένα
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. μαγιονέζα (προαιρετικά)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. ξίδι
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. καρύδια

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια ξεχωριστά. Κόβουμε σε κύβους ίδιου μεγέθους πατάτες και παντζάρια. Αλατοπιπερώνουμε και φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το ξίδι, το λάδι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια