Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπαμπάδες απλοί και εύκολοι!

Πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε το κλασσικό γλυκό χωρίς να πολύπλοκες διαδικασίες.

Υλικά (12 μπαμπαδάκια)
Βάση 5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Σιρόπι: 2 1/2 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
Μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη γεύση της προτίμησής σας
Γέμισμα: Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βάση στο μίξερ να ανακατευτούν καλά. Βουτυρώνουμε και γεμίζουμε 12 θήκες για μάφιν μέχρι τη μέση γιατί το μίγμα με το ψήσιμο θα φουσκώσει αρκετά. Τα ψήνουμε στους 175°C μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε. Αλείφουμε ελαφρώς με πινέλο την μαρμελάδα να γυαλίσουν τα μπαμπαδάκια. Όταν κρυώσουν τα σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση και τα γεμίζουμε με σαντιγί. Ή  εναλλακτικά βάλτε την σαντιγί πάνω στο γλυκό και όχι μέσα. Σερβίρετε προαιρετικά με κερασάκια ή φιστίκια Αιγίνης ανάλατα!

ΤΙΡ
Αν η μαρμελάδα είναι πολύ παχιά  αραιώνουμε με λίγο σιρόπι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...