Πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε το κλασσικό γλυκό χωρίς να πολύπλοκες διαδικασίες.
Υλικά (12 μπαμπαδάκια)
Βάση 5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Σιρόπι: 2 1/2 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
Μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη γεύση της προτίμησής σας
Γέμισμα: Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βάση στο μίξερ να ανακατευτούν καλά. Βουτυρώνουμε και γεμίζουμε 12 θήκες για μάφιν μέχρι τη μέση γιατί το μίγμα με το ψήσιμο θα φουσκώσει αρκετά. Τα ψήνουμε στους 175°C μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε. Αλείφουμε ελαφρώς με πινέλο την μαρμελάδα να γυαλίσουν τα μπαμπαδάκια. Όταν κρυώσουν τα σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση και τα γεμίζουμε με σαντιγί. Ή εναλλακτικά βάλτε την σαντιγί πάνω στο γλυκό και όχι μέσα. Σερβίρετε προαιρετικά με κερασάκια ή φιστίκια Αιγίνης ανάλατα!
ΤΙΡ
Αν η μαρμελάδα είναι πολύ παχιά αραιώνουμε με λίγο σιρόπι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου