Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κροκέτες κοτόπουλου

Υλικά
1/2 κούπα βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
2 κούπες κοτόπουλο ψημμένο και ψιλοκομμένο
1 ποτήρι γάλα αναμεμιγμένο με το ζωμό κοτόπουλου από το ταψί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβγό
2 κ.σ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού

Εκτέλεση
Ψήστε το κοτόπουλο, σε ένα ταψάκι στο γκριλ με αλατοπίπερο μέχρι να γίνει. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας. Συνεχίσετε στο ίδιο σκεύος. Προσθέστε και το γάλα με τα ζουμιά που έβγαλε το κοτόπουλο που ψήσατε στο ταψί, ανακατεύοντας, μέχρι να προκύψει μια παχιά και λεία σως. Κόψτε σε πολύ μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και προσθέστε στο σκεύος σε χαμηλή φωτιά, το μίγμα, ανακατέψτε το καλά. Συνεχίστε για ένα λεπτό, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι το μίγμα να δέσει τόσο, ώστε να μπορεί να πλάθεται. Βγάλτε από την φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς. Στην συνέχεια, πλάστε το μίγμα με αλευρωμένα χέρια σε μικρά μπαλάκια, περάστε σε χτυπημένο αυγό και καλύψτε τα με τα ψίχουλα. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...