Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολα σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα

Εύκολη, γλυκιά και βήμα-βήμα η πρώτη συνταγή του 2015! Καλή χρόνια, με πολλές γευστικές και νόστιμες δημιουργίες!

Υλικά (25-30)
1 ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
Κακάο, καρύδα ή τρούφα για επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει το μείγμα. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Κυλάμε μέσα στην τρούφα ή το κακάο και αφήνουνε 1 ώρα στο ψυγείο. Έτοιμα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...