Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Apple chips

Όταν η λιγούρα σου χτυπάει την πόρτα, και αναζητάς κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο. Συνήθως βαριέσαι να μαγειρέψεις κάτι υγιεινό, οπότε η λύση είναι... junk food. Πατατάκια, σοκολάτες και καθετί με 3ψήφιο αριθμό θερμίδων είναι η λάθος λύση! Τα πιό υγιεινά, νόστιμα τσιπς είναι εδώ. Και τα φτιάχνεις στην κουζίνα σου σε λίγη ώρα. Εντυπωσιάζεις ακόμα και τον εαυτό σου γιατί είναι ασυνήθιστο σνακ.  

Υλικά:
3 μεγάλα μήλα
2 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 100°C. Κόβεις τα μήλα σε λεπτές λωρίδες έτσι ώστε να σχηματιστούν λεπτές στρόγγυλες φέτες. Τα τοποθετείς σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνεις στους 200°C μέχρι ν'αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να "τσαλακώνονται". Μόλις γίνουν τραγανά είναι έτοιμα. Μπορείς να τα πασπαλίσεις με κανέλα για να γίνουν ακόμη πιο γευστικά και αρωματικά.

Tip:
Πιο γρήγορα μπορείς να τα φτιάξεις και στο φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετείς σε λαδόκολλα τις ροδέλες και αφήνεις  για 5-6 λεπτά μέχρι οι άκρες των μήλων να αρχίσουν να τσαλακώνονται. Τέλος, αφήστε τις φέτες να ξεραθούν και σερβίρετέ τις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια