Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Muffins με βατόμουρα

ΥΛΙΚΆ
3 αυγά
1 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
2/3 φλ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 βανιλίνες
300 γρ. βατόμουρα, φρέσκα ή
κατεψυγμένα
Αλεύρι όσο πάρει
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρ. αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αν τα βατόμουρα είναι φρέσκα καθαρίζουμε αφαιρούμε τα κοτσανάκια κόβουμε μερικά στα δυο κι αφήνουμε κάποια ολόκληρα, εάν είναι κατεψυγμένα αποψύχουμε και σε χαρτί κουζίνας στραγγίζουμε καλά, κόβουμε ομοίως. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε το γάλα. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε 2 κούπες αλεύρι (για αρχή, μπορεί θα χρειαστεί κι άλλο) με το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ρίχνουμε μέσα τα κομμένα βατόμουρα. Εδώ βλέπουμε την ζύμη, πρέπει να είναι παχύρευστη, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει τη μορφή που θέλουμε. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για μάφινς και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα μέσα σε κεκάκι, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια