ΥΛΙΚΆ
3 αυγά
1 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
2/3 φλ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 βανιλίνες
300 γρ. βατόμουρα, φρέσκα ή
κατεψυγμένα
Αλεύρι όσο πάρει
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρ. αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αν τα βατόμουρα είναι φρέσκα καθαρίζουμε αφαιρούμε τα κοτσανάκια κόβουμε μερικά στα δυο κι αφήνουμε κάποια ολόκληρα, εάν είναι κατεψυγμένα αποψύχουμε και σε χαρτί κουζίνας στραγγίζουμε καλά, κόβουμε ομοίως. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε το γάλα. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε 2 κούπες αλεύρι (για αρχή, μπορεί θα χρειαστεί κι άλλο) με το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ρίχνουμε μέσα τα κομμένα βατόμουρα. Εδώ βλέπουμε την ζύμη, πρέπει να είναι παχύρευστη, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει τη μορφή που θέλουμε. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για μάφινς και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα μέσα σε κεκάκι, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου