Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Koshary

Ζυμαρικά, ρύζι, ρεβύθια, φακές με πικάντικη σάλτσας ντομάτας και σκόρδου. Στην Αίγυπτο θεωρείται το "εθνικό πιάτο των φτωχών". 

Υλικά
1 φλ. ρύζι μπασμάτι
1 φλ. μακαρονάκι κοφτό
1 φλ. φακές
1 φλ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ντομάτες στο τρίφτη
1 καυτερή πιπερία τσίλι ή μπούκοβο
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό και τα βράζουμε κανονικά μέχρι να μαλακώσουν.
Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά, αλλάζουμε το νερό, προσθέτουμε αλάτι κι αφήνω να βράσουν άλλη μισή ώρα. Βράζουμε μαζί σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό. Βάζουμε πρώτα το ρύζι, σε 5 λεπτά προσθέτουμε τα μακαρονάκια κι αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά. Σε άλλο κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα,
τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπερίτσα και προσθέτουμε την τομάτα κι αλατοπίπερο. Βράζουμε μέχρι να πιει το ζουμί. Σε τηγάνι με ένα φλυτζάνι λάδι τηγανίζουμε τις ροδέλες κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα όσπρια και τα ζυμαρικά και σερβίρουμε στα πιάτα. Προσθέτουμε την σάλτσα κι από πάνω το τηγανιτό κρεμμύδι.

Τip
*Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι στη σάλτσα.
*Αντί για κοφτό μακαρονάκι χρησιμοποιήστε φιδέ.
*Για ευκολία, μπορείτε να κρατήσετε μερικά ρεβίθια όταν τα μαγειρέψετε, στην κατάψυξη και όταν θελήσετε να φτιάξετε το αιγυπτιακό φαγητό να τα βγάλετε κερδίζοντας χρόνο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια