Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cake pops

Το γλυκό είναι ένας τρόπος να "ανακυκλώνουμε" μπαγιάτικο κέικ που έχει περισσέψει, μια έξυπνη ιδέα για πάρτυ, ή βάπτιση!
Υλικά:
400 γρ. κέικ βανίλια (έτοιμο ή 2-3 ημερών μπαγιάτικο)
4 κ.σ. πραλίνα
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 κ.σ. τυρί κρέμα (προαιρετικά)
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
Χρωματιστή τρούφα
Καρύδα
Καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κέικ και προσθέτουμε την πραλίνα, τη μαρμελάδα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια συμπαγή μάζα. Σκοπός μας είναι απ'έξω να είναι τραγανά και μέσα να είναι μαλακά. Βάζουμε σκεπασμένο σε μπωλ στο ψυγείο για μια ώρα. Έπειτα, πλάθουμε μεσαίες μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αφήστε 1 ώρα τις μπαλίτσες στο ψυγείο, (ιδανικά είναι αφήστε τις μπαλίτσες στο ψυγείο όλο το βράδυ). Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και το βουτάμε, κρατώντας από την πλευρά που έχει τη μύτη, στην κουβερτούρα κι έπειτα το καρφώνουμε στη μπαλίτσα (έτσι δεν θα χαλάνε τα τρουφάκια). Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κολλήσουν.Εδώ αυτοσχεδιάζουμε και παίζουμε. Αυτό που πρέπει να ΠΡΟΣΟΧΉ: να μην είναι καυτές οι λιωμένες κουβερτούρες γιατί θα μας λιώσει το τρουφάκι. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα να πέσει η θερμοκρασία της, να έρθει σε θερμοκρασία του δωματίου.  Περνάμε κάθε cake pop από τη κουβερτούρα κι έπειτα από την τρούφα ή την καρύδα, ή ότι άλλο θέλετε. Μόλις το διακοσμήσουμε το βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι ή σε φελιζόλ για να σταθούν όρθια και να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...