Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πουρές κάστανο!

Χριστουγεννιάτικος πουρές! Σερβίρεται ως γαρνιτούρα, ιδίως με το χοιρινό αλλά και την Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο! Είναι γευστικός και φυσικά πρωτότυπος πουρές!
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
500 γρ. κάστανα
2 φλ. ζεστό γάλα
100 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κάστανα από τον εξωτερικό φλοιό τους και κατόπιν τα βράζουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο εσωτερικός φλοιός. Αφού τα στραγγίσουμε και τα καθαρίσουμε, τα βάζουμε πάλι να βράσουν αυτή τη φορά όμως με λίγο ζουμί κρέατος αν υπάρχει ή μόνο με νερό. Αφού βράσουν καλά, τα περνάμε από μηχανή του πουρέ και ξαναβράζουμε για λίγο το μείγμα προσθέτοντας το μισό βούτυρο και το γάλα. Στη συνέχεια, βράζουμε τις πατάτες προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν. Περνάμε τα κάστανα και τις πατάτες από το μύλο των λαχανικών ή στο μούλτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το ζεστό γάλα που βράσαμε τα κάστανα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει το μίγμα! Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά που έχει και το κρέας σας για ν δένουν οι γεύσεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...