Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα

Υλικά (2 μερίδες)
Μισό κιλό μεγάλες σαρδέλες
Αμπελόφυλλα, τόσα όσα και οι σαρδέλες
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
½ φλ. λάδι
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματήστε τα αμπελόφυλλα για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και γεμίστε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με λίγο μαϊντανό, λίγο σκόρδο. Τυλίξτε σφιχτά την κάθε σαρδέλα με ένα αμπελόφυλλο. Όταν ολοκληρώσετε το τύλιγμα απλώστε το ταψί πρώτα τις ντομάτες, μετά τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώστε. Όσο μαϊντανό και σκόρδο περισσέψει μπορείτε να το πασπαλίσετε πάνω από τις σαρδέλες. Ραντίζετε με λάδι, λεμόνι και ψήνετε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...