Υλικά (2 μερίδες)
Μισό κιλό μεγάλες σαρδέλες
Αμπελόφυλλα, τόσα όσα και οι σαρδέλες
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
½ φλ. λάδι
Αλάτι - πιπέρι
Μισό κιλό μεγάλες σαρδέλες
Αμπελόφυλλα, τόσα όσα και οι σαρδέλες
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
½ φλ. λάδι
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματήστε τα αμπελόφυλλα για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και γεμίστε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με λίγο μαϊντανό, λίγο σκόρδο. Τυλίξτε σφιχτά την κάθε σαρδέλα με ένα αμπελόφυλλο. Όταν ολοκληρώσετε το τύλιγμα απλώστε το ταψί πρώτα τις ντομάτες, μετά τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώστε. Όσο μαϊντανό και σκόρδο περισσέψει μπορείτε να το πασπαλίσετε πάνω από τις σαρδέλες. Ραντίζετε με λάδι, λεμόνι και ψήνετε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Ζεματήστε τα αμπελόφυλλα για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και γεμίστε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με λίγο μαϊντανό, λίγο σκόρδο. Τυλίξτε σφιχτά την κάθε σαρδέλα με ένα αμπελόφυλλο. Όταν ολοκληρώσετε το τύλιγμα απλώστε το ταψί πρώτα τις ντομάτες, μετά τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώστε. Όσο μαϊντανό και σκόρδο περισσέψει μπορείτε να το πασπαλίσετε πάνω από τις σαρδέλες. Ραντίζετε με λάδι, λεμόνι και ψήνετε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου