Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου!

Ίσως η πιο εύκολη και απλή συνταγή με το γευστικό αποτέλεσμα! Σκεφτόμουν τι να φτιάξω, βαριόμουν να μαγειρέψω, δεν είχε και πολλά πράγματα το ψυγείο. Ε...και κάπως έτσι "ζωγραφίζεις" κάτι που ούτε εσύ πιστεύεις τη γεύση με βασικό υλικό μια...πατάτα, λίγη μουστάρδα και απλά αρωματικά.....

Υλικά
6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα οκτώ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδo
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά (ή λίγη καυτερή αν τις θέλετε πικάντικες)
Αλάτι χοντρό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλ. νερό


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά με τις πατάτες. Βάζετε σε ένα ταψί και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
Ψήστε τις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
ΤΙΡ
*Για έξτρα γεύση, κατά το ανακάτεμα, διαλύστε μισό κύβο λαχανικών!
Σίγουρα οι πιό νόστιμες! Δοκιμάστε τις!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια