Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βασιλόπιτα (απλή)

Υλικά (26-28εκ. ταψί)
500 γρ. αλεύρι
250 γρ μαργαρίνη  με βούτυρο  (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 μεγάλα αυγά
2 φλ. ζάχαρη
1 baking powder
2 βανιλίνες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ.αμύγδαλα
1 σφηνάκι κονιάκ
250 ml γάλα
1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
Επιπλέον μαργαρίνη και λίγο αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αλείφουμε το ταψί με λίγο μαργαρίνη και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Πασπαλίζουμε τους
ξηρούς καρπούς με λίγο αλεύρι και τους αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε την μαργαρίνη στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανιλίνες, το κονιάκ, και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν κοσκινισμένα, και... φλουρί ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία αρκετά παχύρευστη ζύμη. Ψήνουμε στους 170°C για μία ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα! Αφήνουμε να κρυώσει και στολίζουμε!

Μην ξεχάσετε το φλουρί!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...