Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με κακάο... Δεν γίνεται να λείπει η σοκολάτα ούτε στη νηστεία!!!
 
Υλικά
1 φλ. ηλιέλαιο 
2 φλ. ζάχαρη
3,5 φλ. αλεύρι (όσο πάρει)
2 φλ. νερό
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
6 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλίνες
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά, εκτός της σόδας, και μετά  αναμειγνύουμε με τα υγρά, εκτός του χυμού, και ανακατεύουμε πολύ καλά, να μην έχει σβόλους. Να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Εδώ ανακατεύουμε την σόδα με τον χυμό να αφρίσει και κάνουμε ένα τελευταίο απαλό ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη ή αντικολλητική μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε  για 40' περίπου, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα.
ΤΙΡ
* Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα  στο μέσον του κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο.
*Για έξτρα άρωμα προσθέστε ένα σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι και λίγο ακόμα αλεύρι.
*Πάντα όταν χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα και χυμό εσπεριδοειδών, σε μια συνταγή, τα ανακατεύουμε για να δράσει η σόδα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια