Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με κακάο... Δεν γίνεται να λείπει η σοκολάτα ούτε στη νηστεία!!!
Υλικά
1 φλ. ηλιέλαιο
2 φλ. ζάχαρη
3,5 φλ. αλεύρι (όσο πάρει)
2 φλ. νερό
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
6 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλίνες
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ηλιέλαιο
2 φλ. ζάχαρη
3,5 φλ. αλεύρι (όσο πάρει)
2 φλ. νερό
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
6 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλίνες
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά, εκτός της σόδας, και μετά αναμειγνύουμε με τα υγρά, εκτός του χυμού, και ανακατεύουμε πολύ καλά, να μην έχει σβόλους. Να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Εδώ ανακατεύουμε την σόδα με τον χυμό να αφρίσει και κάνουμε ένα τελευταίο απαλό ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη ή αντικολλητική μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για 40' περίπου, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά, εκτός της σόδας, και μετά αναμειγνύουμε με τα υγρά, εκτός του χυμού, και ανακατεύουμε πολύ καλά, να μην έχει σβόλους. Να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Εδώ ανακατεύουμε την σόδα με τον χυμό να αφρίσει και κάνουμε ένα τελευταίο απαλό ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη ή αντικολλητική μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για 40' περίπου, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα.
ΤΙΡ
* Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο μέσον του κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο.
*Για έξτρα άρωμα προσθέστε ένα σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι και λίγο ακόμα αλεύρι.
*Πάντα όταν χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα και χυμό εσπεριδοειδών, σε μια συνταγή, τα ανακατεύουμε για να δράσει η σόδα!
* Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο μέσον του κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο.
*Για έξτρα άρωμα προσθέστε ένα σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι και λίγο ακόμα αλεύρι.
*Πάντα όταν χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα και χυμό εσπεριδοειδών, σε μια συνταγή, τα ανακατεύουμε για να δράσει η σόδα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου