Υλικά
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
2/3 φλ. ηλιέλαιο
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. γάλα πλήρες
2 βανιλίνες
1 φλ. τριμμένα καρότα
2/3 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Αλείψτε 12 φόρμες για μάφινς με μαργαρίνη και βάλτε μέσα στις "φωλίτσες" καραμελόχαρτα! Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την κανέλα, το τζίντζερ, τις βανιλίνες, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με σύρμα μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι, τα αυγά, το γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατέψτε απαλά και γρήγορα να αναμειχθούν καλά τα δύο μείγματα με μαρίζ. Αλευρώστε λίγο τα καρότα και τα καρύδια και προσθέστε μέσα στο μείγμα. Ανακατέψτε λίγο ακόμα και μοιράστε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στις θήκες της φόρμας. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου