Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μάφινς καρότου

Υλικά
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
2/3 φλ. ηλιέλαιο
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. γάλα πλήρες
2 βανιλίνες
1 φλ. τριμμένα καρότα
2/3 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Αλείψτε 12 φόρμες για μάφινς με μαργαρίνη και βάλτε μέσα στις "φωλίτσες" καραμελόχαρτα! Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την κανέλα, το τζίντζερ, τις βανιλίνες, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με σύρμα μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι, τα αυγά, το γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατέψτε απαλά και γρήγορα να αναμειχθούν καλά τα δύο μείγματα με μαρίζ. Αλευρώστε λίγο τα καρότα και τα καρύδια και προσθέστε μέσα στο μείγμα. Ανακατέψτε λίγο ακόμα και μοιράστε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στις θήκες της φόρμας. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια