Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μάφινς καρότου

Υλικά
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
2/3 φλ. ηλιέλαιο
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. γάλα πλήρες
2 βανιλίνες
1 φλ. τριμμένα καρότα
2/3 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Αλείψτε 12 φόρμες για μάφινς με μαργαρίνη και βάλτε μέσα στις "φωλίτσες" καραμελόχαρτα! Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την κανέλα, το τζίντζερ, τις βανιλίνες, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με σύρμα μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι, τα αυγά, το γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατέψτε απαλά και γρήγορα να αναμειχθούν καλά τα δύο μείγματα με μαρίζ. Αλευρώστε λίγο τα καρότα και τα καρύδια και προσθέστε μέσα στο μείγμα. Ανακατέψτε λίγο ακόμα και μοιράστε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στις θήκες της φόρμας. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...