Έχει απαλή και γλυκιά γεύση, αν και σοκολατένιο το λες ελαφρύ αφού δεν έχει αλεύρι!
Υλικά (4-6 μερίδες)
1/2 φλιτζάνι νερό
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι νερό
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
6 αυγά
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το νερό , το αλάτι και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε στην άκρη. Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ. Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπήστε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα, ένα κομμάτι βούτυρο τη φορά. Προσθέστε στο κάδο του μίξερ το μείγμα με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Προσθέστε ένα-ένα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε το μείγμα στο στου 150 βαθμούς για 45 λεπτά . Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει όλο το βράδυ. Για να ξεφορμάρετε τοποθετήστε τη φόρμα με το κέικ σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το νερό , το αλάτι και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε στην άκρη. Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ. Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπήστε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα, ένα κομμάτι βούτυρο τη φορά. Προσθέστε στο κάδο του μίξερ το μείγμα με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Προσθέστε ένα-ένα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε το μείγμα στο στου 150 βαθμούς για 45 λεπτά . Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει όλο το βράδυ. Για να ξεφορμάρετε τοποθετήστε τη φόρμα με το κέικ σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου