Υλικά
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
2 κ.γλ. κάρι
Αλάτι, πιπέρι
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
2 κ.γλ. κάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε μικρούς κύβους και τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το φρέσκο βούτυρο και το κρεμμυδάκι. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, τα αποσύρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο μίξερ να γίνουν πουρές. Αδειάζουμε τον πουρέ σε ένα καθαρό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος, αρωματίζουμε με το κάρι το αλάτι και το πιπέρι, σπάζουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το ζεστό πουρέ κολοκύθας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε μικρούς κύβους και τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το φρέσκο βούτυρο και το κρεμμυδάκι. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, τα αποσύρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο μίξερ να γίνουν πουρές. Αδειάζουμε τον πουρέ σε ένα καθαρό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος, αρωματίζουμε με το κάρι το αλάτι και το πιπέρι, σπάζουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το ζεστό πουρέ κολοκύθας.
ΤΙΡ
*Η κρέμα γάλακτος δίνει μία πλούσια γεύση αλλά μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ίσα ποσότητα γάλα ή γιαούρτι 2% για να μην κόψει.
*Αν δεν σας αρέσουν τόσο τα αμύγδαλα βάλτε καρύδια, ή ακόμη και ψιλοκομμένα και βρασμένα κάστανα. Εξαρτάται με τι θα σερβίρετε τον πουρέ!
*Για να δέσει περισσότερο το μείγμα βράστε και λιώστε μια πατάτα!
*Η κρέμα γάλακτος δίνει μία πλούσια γεύση αλλά μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ίσα ποσότητα γάλα ή γιαούρτι 2% για να μην κόψει.
*Αν δεν σας αρέσουν τόσο τα αμύγδαλα βάλτε καρύδια, ή ακόμη και ψιλοκομμένα και βρασμένα κάστανα. Εξαρτάται με τι θα σερβίρετε τον πουρέ!
*Για να δέσει περισσότερο το μείγμα βράστε και λιώστε μια πατάτα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου