Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
4 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1/2 καρύδια χοντροκομμένα
Σκόνη κακάο (προαιρετικά)
1 φλ. πορτοκαλόφλουδες
200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα καθαρίζουμε. Σε ζεστό νερό ρίχνουμε τις πορτοκαλόφλουδες για 3-4' να μαλακώσουν και έπειτα τις λιώνουμε στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι από τις πολτοποιημένες φλούδες και τα βράζουμε ώσπου να γίνουν σαν μαρμελάδα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και ρίχνουμε τη φρυγανιά τριμμένη, όσα καρυδια θέλουμε και το κακάο αν θέλουμε. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα και βουτάμε. Ακουμπάμε σε λαδόκολλα, αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσουν!
ΤΙΡ
Όση ποσότητα πορτοκαλόφλουδες βάλετε, τόση ζάχαρη και νερό θα ρίξετε, φυσικά ανάλογη ποσότητα τριμμένη φρυγανιά μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου