Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκολατάκια με γέμιση πορτοκάλι

Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
4 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1/2 καρύδια χοντροκομμένα
Σκόνη κακάο (προαιρετικά)
1 φλ. πορτοκαλόφλουδες
200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα καθαρίζουμε. Σε ζεστό νερό ρίχνουμε τις πορτοκαλόφλουδες για 3-4' να μαλακώσουν και έπειτα τις λιώνουμε στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι από τις πολτοποιημένες φλούδες και τα βράζουμε ώσπου να γίνουν σαν μαρμελάδα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και ρίχνουμε τη φρυγανιά τριμμένη, όσα καρυδια θέλουμε και το κακάο αν θέλουμε. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα και βουτάμε. Ακουμπάμε σε λαδόκολλα, αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσουν!

ΤΙΡ
Όση ποσότητα πορτοκαλόφλουδες βάλετε, τόση ζάχαρη και νερό θα ρίξετε, φυσικά ανάλογη ποσότητα τριμμένη φρυγανιά μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...