Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλμυρά κρουασάν

Υλικά (6 κρουασάν)
1 φύλλο σφολιάτας
6 φέτες ζαμπόν καπνιστό
6 φέτες τυρί τσένταρ καπνιστό
1 κρόκο αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και αφήστε μέσα να ζεσταίνετε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ξεδιπλώστε τη ζύμη και κόψτε τη σε 6 τετραγωνάκια. Βάλτε σε κάθε τετραγωνάκι από μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Αλείψτε περιμετρικά με τον κρόκο για να κλείσει και ρολάρετε τη μία γωνία στην την άλλη. Βάλτε τα κρουασανάκια στο ταψί και ψήστε τα για 16-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν κι έτοιμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια