Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κινόα με φασόλια


Υλικά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 κούπας κινόα
1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
1 κ.γλ. κύμινο
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
1 κούπα φασόλια
1/2 κούπα κόλιανδρο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το λαδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το
κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να
καφετίσουν λιγάκι, για 10' περίπου. Προσθέστε και το κινόα στην
κατσαρόλα και καλύψτε το με τον
ζωμό λαχανικών.Ρίξτε στην κατσαρόλα όλα τα μπαχαρικά. Ανεβάστε την φωτιά ώστε να πάρει μια βράση.Καπακώστε το, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20', μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί. Τέλος προσθέστε τα φασόλια και αφήστε να βράσουν για αλλα 5'. Μετά βγάλτε από την φωτιά. Σερβίρετε με τον κολιαντρο σαν σαλάτα!
ΤΙΡ
*Για καλύτερο αποτέλεσμα μουλιάστε 15 λεπτά το κινόα πριν το χρησιμοποιήσετε και ξεπλείντε το καλά αλλιώς μπορεί να πικρίζει.
*Μπορείτε να τα βράσετε εσείς τα φασόλια. Χρησιμοποιήστε άσπρα, κόκκινα, μαύρα, μαυρομάτικα ή ακόμη και γίγαντες. με νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε κονσέρβα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια