Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κινόα με φασόλια


Υλικά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 κούπας κινόα
1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
1 κ.γλ. κύμινο
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
1 κούπα φασόλια
1/2 κούπα κόλιανδρο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το λαδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το
κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να
καφετίσουν λιγάκι, για 10' περίπου. Προσθέστε και το κινόα στην
κατσαρόλα και καλύψτε το με τον
ζωμό λαχανικών.Ρίξτε στην κατσαρόλα όλα τα μπαχαρικά. Ανεβάστε την φωτιά ώστε να πάρει μια βράση.Καπακώστε το, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20', μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί. Τέλος προσθέστε τα φασόλια και αφήστε να βράσουν για αλλα 5'. Μετά βγάλτε από την φωτιά. Σερβίρετε με τον κολιαντρο σαν σαλάτα!
ΤΙΡ
*Για καλύτερο αποτέλεσμα μουλιάστε 15 λεπτά το κινόα πριν το χρησιμοποιήσετε και ξεπλείντε το καλά αλλιώς μπορεί να πικρίζει.
*Μπορείτε να τα βράσετε εσείς τα φασόλια. Χρησιμοποιήστε άσπρα, κόκκινα, μαύρα, μαυρομάτικα ή ακόμη και γίγαντες. με νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε κονσέρβα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...