Υλικά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 κούπας κινόα
1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
1 κ.γλ. κύμινο
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
1 κούπα φασόλια
1/2 κούπα κόλιανδρο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το λαδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το
κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να
καφετίσουν λιγάκι, για 10' περίπου. Προσθέστε και το κινόα στην
κατσαρόλα και καλύψτε το με τον
ζωμό λαχανικών.Ρίξτε στην κατσαρόλα όλα τα μπαχαρικά. Ανεβάστε την φωτιά ώστε να πάρει μια βράση.Καπακώστε το, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20', μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί. Τέλος προσθέστε τα φασόλια και αφήστε να βράσουν για αλλα 5'. Μετά βγάλτε από την φωτιά. Σερβίρετε με τον κολιαντρο σαν σαλάτα!
Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το λαδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το
κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να
καφετίσουν λιγάκι, για 10' περίπου. Προσθέστε και το κινόα στην
κατσαρόλα και καλύψτε το με τον
ζωμό λαχανικών.Ρίξτε στην κατσαρόλα όλα τα μπαχαρικά. Ανεβάστε την φωτιά ώστε να πάρει μια βράση.Καπακώστε το, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20', μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί. Τέλος προσθέστε τα φασόλια και αφήστε να βράσουν για αλλα 5'. Μετά βγάλτε από την φωτιά. Σερβίρετε με τον κολιαντρο σαν σαλάτα!
ΤΙΡ
*Για καλύτερο αποτέλεσμα μουλιάστε 15 λεπτά το κινόα πριν το χρησιμοποιήσετε και ξεπλείντε το καλά αλλιώς μπορεί να πικρίζει.
*Μπορείτε να τα βράσετε εσείς τα φασόλια. Χρησιμοποιήστε άσπρα, κόκκινα, μαύρα, μαυρομάτικα ή ακόμη και γίγαντες. με νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε κονσέρβα.
*Για καλύτερο αποτέλεσμα μουλιάστε 15 λεπτά το κινόα πριν το χρησιμοποιήσετε και ξεπλείντε το καλά αλλιώς μπορεί να πικρίζει.
*Μπορείτε να τα βράσετε εσείς τα φασόλια. Χρησιμοποιήστε άσπρα, κόκκινα, μαύρα, μαυρομάτικα ή ακόμη και γίγαντες. με νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε κονσέρβα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου