Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια φασκόμηλο
ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
500 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια φασκόμηλο
ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το βράδυ και την επομένη τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, με καθαρό νερό που να τα σκεπάζει. Τα βάζούμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν χωρίς να προσθέσουμε τίποτα. Έπειτα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κλωναράκια φασκόμηλου, το αλάτι, το πιπέρι και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν10’ ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο να πάρουν μία βράση.
Σβήνουμε την φωτιά κι αφήνουμε λίγο να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε!
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το βράδυ και την επομένη τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, με καθαρό νερό που να τα σκεπάζει. Τα βάζούμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν χωρίς να προσθέσουμε τίποτα. Έπειτα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κλωναράκια φασκόμηλου, το αλάτι, το πιπέρι και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν10’ ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο να πάρουν μία βράση.
Σβήνουμε την φωτιά κι αφήνουμε λίγο να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου