Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεβίθια με φασκόμηλο και πορτοκάλι

Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια φασκόμηλο
ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το βράδυ και την επομένη τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, με καθαρό νερό που να τα σκεπάζει. Τα βάζούμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν χωρίς να προσθέσουμε τίποτα. Έπειτα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κλωναράκια φασκόμηλου, το αλάτι, το πιπέρι και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν10’ ρίχνουμε  το ξύσμα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο να πάρουν μία βράση.
Σβήνουμε την φωτιά κι αφήνουμε λίγο να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...