Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεβίθια με φασκόμηλο και πορτοκάλι

Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια φασκόμηλο
ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το βράδυ και την επομένη τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, με καθαρό νερό που να τα σκεπάζει. Τα βάζούμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν χωρίς να προσθέσουμε τίποτα. Έπειτα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κλωναράκια φασκόμηλου, το αλάτι, το πιπέρι και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν10’ ρίχνουμε  το ξύσμα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο να πάρουν μία βράση.
Σβήνουμε την φωτιά κι αφήνουμε λίγο να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια