Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καραμελωμένο ποπ κορν

Υλικά
3 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
4 κ.σ. μέλι
ελαιόλαδο
3 κ.σ. αμύγδαλα
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
12 κούπες pop corn (ψημένο και χωρίς αλάτι)
Εκτέλεση
Φτιάξτε με λίγο λάδι δύο χούφτες ποπ κορν. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάλτε την ζάχαρη και αφήστε την να γίνει καραμέλα, μόλις αρχίσει να πέρνει το επιθυμητό χρώμα (ξανθό) αποσύρετε το από τη φωτιά και προσθέστε στο μείγμα τη βανίλια, το μέλι και το αλάτι. Ανακατέψτε, σε ένα μπολ, το έτοιμο ποπ κορν και τα αμύγδαλα με γρήγορες κινήσεις να πάει παντού η καραμέλα. Απλώστε σε αντικολλητικό χαρτί. Έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια