Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καραμελωμένο ποπ κορν

Υλικά
3 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
4 κ.σ. μέλι
ελαιόλαδο
3 κ.σ. αμύγδαλα
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
12 κούπες pop corn (ψημένο και χωρίς αλάτι)
Εκτέλεση
Φτιάξτε με λίγο λάδι δύο χούφτες ποπ κορν. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάλτε την ζάχαρη και αφήστε την να γίνει καραμέλα, μόλις αρχίσει να πέρνει το επιθυμητό χρώμα (ξανθό) αποσύρετε το από τη φωτιά και προσθέστε στο μείγμα τη βανίλια, το μέλι και το αλάτι. Ανακατέψτε, σε ένα μπολ, το έτοιμο ποπ κορν και τα αμύγδαλα με γρήγορες κινήσεις να πάει παντού η καραμέλα. Απλώστε σε αντικολλητικό χαρτί. Έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...