Υλικά
1κ.σ. ηλιέλαιο
1 πατάτα ή γλυκοπατάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες με πίλερ (το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά)
3 καρότα κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες με πίλερ
1/2 κ.σ αλάτι
1κ.σ. ηλιέλαιο
1 πατάτα ή γλυκοπατάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες με πίλερ (το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά)
3 καρότα κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες με πίλερ
1/2 κ.σ αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με το πίλερ σαν πατατάκια (μπορείτε να τα κόψετε και με τρίφτη "μαντολίνο" για να βγουν κυματιστά! Ξεπλένετε πολύ πολύ καλά με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να γίνουν καλύτερα! Τα καρότα τα καθαρίσουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες με το ίδιο εργαλείο, ομοίως ξεπλένουμε καλά! Απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240°C μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν προσθέσετε και λίγη ρίγανη αν θέλετε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με το πίλερ σαν πατατάκια (μπορείτε να τα κόψετε και με τρίφτη "μαντολίνο" για να βγουν κυματιστά! Ξεπλένετε πολύ πολύ καλά με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να γίνουν καλύτερα! Τα καρότα τα καθαρίσουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες με το ίδιο εργαλείο, ομοίως ξεπλένουμε καλά! Απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240°C μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν προσθέσετε και λίγη ρίγανη αν θέλετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου