Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ροφήματα σοκολάτας

1) Απλή Υλικά:
4 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. στιγμιαίου εσπρέσο σε σκόνη
1 πρέζα κανέλα
1 3/4 φλιτζάνια γάλα
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
55 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, το κακάο, τη σκόνη εσπρέσο και την κανέλα. Ρίχνουμε λίγο από το γάλα και
ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα
συστατικά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας και πάλι μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τεμαχισμένη σε κομμάτια και το αφήνουμε μέχρις ότου αρχίσει να σιγοβράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί το μίγμα μας και μαγειρεύουμε μέχρι το ρόφημα να δέσει ελαφρώς, περίπου 2-3 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Η σοκολάτα θα γίνεται όλο και πιο πηχτή.

2) Με πορτοκάλι Yλικά:
700 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. μαύρη σοκολάτα, 70% κακάο
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. σκόνη κακάο
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το κακάο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μαζί του όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και
ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσέχετε να μην φτάσει το ρόφημα σε βρασμό και το αφήνετε να ζεσταθεί για 15 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού και χαμηλώνοντας την φωτιά όποτε χρειάζεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια