Υλικά (26εκ.)
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
3 φλ. αλεύρι
1 ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
5 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 βανίλιες
1 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα άσπρα
Για το σιρόπι:
2 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα ξύσματα, τις βανίλιες και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στους 180°C για 1 ώρα. Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 3 περίπου λεπτά. Ρίχνετε το σιρόπι, όπως είναι καυτό, πάνω στο γιαουρτογλυκό που θα είναι πια χλιαρό. Το κόβετε σε κομμάτια αφότου κρυώσει και σερβίρετε.
ΤΙΡ
Σιροπιάστε προαιρετικά, το γλυκό είναι εξίσου ωραίο κι έτσι!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου