Υλικά
190 γρ. ασπράδι αυγού
190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
190 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κόρν φλάουρ
2 βανιλίνες
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Πάβλοβα: 1 κρέμα γάλακτος
Κόκκινα φρούτα κονσέρβας (κεράσια, φράουλες. του δάσους, βύσσινα,...)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει η μαρέγκα, να στέκεται! Κοσκινίζουμε την άχνη με το κόρν φλάουρ, και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα στο μίγμα με τα ασπράδια. Τέλος προσθέτουμε τις βανιλίνες. Εδώ εξαρτάται τι θέλετε να την κάνετε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για μία με μία - μιάμιση ώρα στους 100°C χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο κατα την διάρκεια του ψησίματος. Θα είναι έτοιμα αν ξεκολλάνε απο την λαδόκολλα.
Για μπεζέδες: Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας. Αν δεν έχουμε κορνέ με ένα κουταλάκι του γλυκού.
Για πάβλοβα: Με στρογγυλό αντικείμενο σχηματίζουμε 3 κύκλους πάνω στη λαδόκολλα πάχους ενός δακτύλου, σε δύο ταψιά. Για την πάβλοβα χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Βάλτε ένα φύλλο μαρέγκας κάτω, σαντιγί, σιρόπι της κονσέρβας, επαναλάβετε για τα άλλα δύο φύλλα και στο τέλος βάλτε τα φρούτα!
ΤΙΡ
*Μπορείτε να βάλετε πράσινο χρώμα και να σχηματίσετε δεντράκια, ή χρωματιστούς μπεζέδες. Ακόμη κάντε άσπρους μπεζέδες και καλύψτε με σοκολάτα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου