Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ορεκτικά με πέστο και μοτσαρέλα

Μικρά, αρωματικά και νόστιμα ορεκτικά!
Υλικά (4 άτομα)
2 φύλλα σφολιάτας
3 κ.γλ. πέστο βασιλικού
3-4 τομάτες
125γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση
Ανοίξτε και κόψτε την σφολιάτα με στρογγυλό τσέρκι ή ποτήρι. Απλώστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε πάνω της το πέστο. Απλώστε από πάνω τη μοτσαρέλα, τις τομάτες σε φέτες και καρυκεύστε. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
ΤΙΡ
*Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές, αλλά βα προσέξετε το αλάτι.
*Αντί για σφολιάτα, χρησιμοποιήστε μπαγκέτα κομμένη σε φέτες πάχους ενός δακτύλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...