Μικρά, αρωματικά και νόστιμα ορεκτικά!
Υλικά (4 άτομα)
2 φύλλα σφολιάτας
3 κ.γλ. πέστο βασιλικού
3-4 τομάτες
125γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
2 φύλλα σφολιάτας
3 κ.γλ. πέστο βασιλικού
3-4 τομάτες
125γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση
Ανοίξτε και κόψτε την σφολιάτα με στρογγυλό τσέρκι ή ποτήρι. Απλώστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε πάνω της το πέστο. Απλώστε από πάνω τη μοτσαρέλα, τις τομάτες σε φέτες και καρυκεύστε. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Ανοίξτε και κόψτε την σφολιάτα με στρογγυλό τσέρκι ή ποτήρι. Απλώστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε πάνω της το πέστο. Απλώστε από πάνω τη μοτσαρέλα, τις τομάτες σε φέτες και καρυκεύστε. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
ΤΙΡ
*Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές, αλλά βα προσέξετε το αλάτι.
*Αντί για σφολιάτα, χρησιμοποιήστε μπαγκέτα κομμένη σε φέτες πάχους ενός δακτύλου.
*Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές, αλλά βα προσέξετε το αλάτι.
*Αντί για σφολιάτα, χρησιμοποιήστε μπαγκέτα κομμένη σε φέτες πάχους ενός δακτύλου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου