Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ορεκτικά με πέστο και μοτσαρέλα

Μικρά, αρωματικά και νόστιμα ορεκτικά!
Υλικά (4 άτομα)
2 φύλλα σφολιάτας
3 κ.γλ. πέστο βασιλικού
3-4 τομάτες
125γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση
Ανοίξτε και κόψτε την σφολιάτα με στρογγυλό τσέρκι ή ποτήρι. Απλώστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε πάνω της το πέστο. Απλώστε από πάνω τη μοτσαρέλα, τις τομάτες σε φέτες και καρυκεύστε. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
ΤΙΡ
*Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές, αλλά βα προσέξετε το αλάτι.
*Αντί για σφολιάτα, χρησιμοποιήστε μπαγκέτα κομμένη σε φέτες πάχους ενός δακτύλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...
283,211