Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ορεκτικά με πέστο και μοτσαρέλα

Μικρά, αρωματικά και νόστιμα ορεκτικά!
Υλικά (4 άτομα)
2 φύλλα σφολιάτας
3 κ.γλ. πέστο βασιλικού
3-4 τομάτες
125γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση
Ανοίξτε και κόψτε την σφολιάτα με στρογγυλό τσέρκι ή ποτήρι. Απλώστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε πάνω της το πέστο. Απλώστε από πάνω τη μοτσαρέλα, τις τομάτες σε φέτες και καρυκεύστε. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
ΤΙΡ
*Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές, αλλά βα προσέξετε το αλάτι.
*Αντί για σφολιάτα, χρησιμοποιήστε μπαγκέτα κομμένη σε φέτες πάχους ενός δακτύλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια